PROBEREN TE BEGRIJPEN

ik geloof dat in kunst meer werkelijkheid ligt besloten dan in de werkelijkheid zelf

Het is deze werkelijkheid waarnaar ik op zoek ben en die ik met anderen wil delen. In beeld en woord.

wat de moeite waard is gemaakt te worden is ook de moeite waard gezien te worden

Ik weet niet anders dan dat ik dingen maak en schrijf. Het helpt mij om de wereld waarin ik leef beter te begrijpen en er mijn plek in te vinden. Als ik iets maak, geniet ik van het materiaal waarmee ik werk en de mogelijkheden die het biedt. Het liefste gebruik ik materiaal op een wijze waarvoor het meestal niet is bedacht of wordt gebruikt. Met deze manier van werken voel ik mij vrij en zie ik altijd nieuwe kansen. Dit geeft mij een groot geluksgevoel. Als ik schrijf, dwing ik mijzelf beter naar de wereld te kijken en na te denken. Dingen maken en schrijven helpt me te dromen, maar weerhoudt me van zweven. Het geeft me een concreet gevoel van plaats en van tijd.

een lijn is een stip die uit wandelen ging (Paul Klee)

Mijn kunst is een zoektocht naar onze identiteit: wie we zijn, wat ons beweegt, hoe en waarom we veranderen. Een zoektocht naar sporen, flarden en aanwijzingen daarvan in woorden en beelden van de plek die we thuis noemen, van ons dagelijks doen en laten, van onze gewoonten en gebruiken.

Voor mij is vooral het verzamelen en ordenen van die woorden en beelden van belang. Een verzameling is een afspiegeling van een stukje van de wereld en door het op verschillende manieren te ordenen en te presenteren, krijgt het een andere betekenis.

De zoektocht, het verzamelen en het ordenen, het maken en schrijven, dit hele proces van verwondering, vragen en onderzoek, is voor mij het feitelijke werk, de echte kunst. Het is een poging om de verhouding met de ons omringende wereld in beeld te brengen. In kleine stukjes, als werelden in een notendop, als hedendaagse wonderkabinetten.

Mijn werk is multimediaal. Het bestaat uit beeld, boek, tekst en installaties. Ik werk in uiteenlopende technieken zoals grafiek en fotografie en maak gebruik van verschillende materialen.

en verder… het blijft proberen

Meld je nu aan voor de

GRATIS KUNSTLES COLLAGE

Inge van den Thillartover mij