BLOG

begin en einde en begin en

and the end of all our exploring

will be through the unknown, remembered gate

Aan de basis van mijn werk over indenbeginne, ligt het gedicht Four Quartets van T.S. Eliot. Uit dit gedicht komen de zinnen ‘in my end is my beginning’ en ‘in my beginning is my end’. In mijn werk over indenbeginne staat deze gedachte letterlijk centraal.

In 2004 maakte ik over Four Quartets een viertal installaties. Deze was een tijdlang te zien in de Dreumelse uiterwaard. Elke installatie was een ‘vertaling’ van een van de vier kwartetten van het gedicht. Elke installatie bestond uit vijf delen, evenveel als het kwartet zelf en elk deel bevatte een strofe uit dat deel plus een bladspiegel die een exacte vergroting was van die uit de dichtbundel die ik hanteerde. Jammer genoeg hebben de installaties storm en koeien šŸ™‚ niet geheel weten te trotseren, en zijn enkele onderdelen kapot gegaan. Ik heb er lang over gedacht om het beeld in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen, maar merkte dat ik liever zocht naar een mogelijkheden om er iets nieuws mee te doen.

Vandaag het eerste resultaat daarvan. Het beeld is gemaakt van polycarbonaat, de tekst heb ik erin gefreesd en de bladspiegel bestaat uit dunne strookjes koper. De tekst is een citaat uit het vijfde deel van het vierde kwartet: Little Gidding, 1942.

Inge van den Thillartbegin en einde en begin en
Share this post

Related Posts